Zvládněte separační úzkost u psa: účinné způsoby, jak pomoci vašemu psovi překonat stres

Zvládnout separační úzkost u psa může být velkým výzvou pro každého majitele. Pokud jste se již setkali s tímto problémem, víte, jak to může být frustrující a stresující pro vás i vašeho psa.

Naštěstí existuje několik účinných způsobů, jak pomoci vašemu psovi zvládnout separační úzkost.

Začněte trénovat svého psa postupně - zvyšujte postupně dobu, po kterou je pes sám doma, aby si na samotu zvykl.

Ujistěte se, že je váš pes dostatečně unavený - hrajte si s ním nebo se vydejte na dlouhou procházku, aby byl váš pes unavený a měl větší potřebu odpočívat.

Dejte mu něco, čím se bude zabývat - dentální tyčinky jsou skvělou volbou, protože zaručují dlouhou zábavu a přitom prospívají zdraví jeho zubů. Navíc mohou ulevit od stresu a pomoci uklidnit psa.

Připravte mu příjemné prostředí - mějte pro něj připravený pelíšek a jeho oblíbené hračky, aby se cítil bezpečně a uvolněně.

Nevytvářejte z loučení velkou událost - ujistěte se, že věnujete odchodu minimální pozornost, abyste psa nenapjali a nevytvářeli z toho větší problém, než je třeba. Dejte mu pro zabavení pamlsek, nebo jeho oblíbenou hračku. Nebude tolik vnímat váš plánovaný odchod.

Odměňování - po příchodu domů pejska pořádně přivítejte a dejte mu za odměnu něco dobrého na zub

Můžete zařadit doplňky proti stresuCalmatonin zmírňuje příznaky stresu, úzkosti a příznaky poruch chování, jako je neklid, strach z bouřky, výstřelů a úzkosti při cestování, stěhování nebo v případě příchodu nového člena domácnosti. Je ale nutno ho podávat předem

Návrh bez názvu (6)

Separační úzkost je pro psa i pro jeho majitele velkým problémem, ale není to něco, co by se nedalo zvládnout. S pravidelným tréninkem si pejsek uvědomí, že se mu vždycky vrátíte a nemusí mít strach z opuštění.