Jak správně krmit štěně - rady a tipy

Krmení štěněte je jednou z nejdůležitějších věcí, které musí majitelé nového domácího mazlíčka udělat správně. Pokud nevíte, jak často krmit svého psa, může to mít dopad na jeho zdraví a vývoj. V tomto článku vám poskytneme rady a tipy, které vám pomohou zjistit, jak často by měl být váš pes krmen.

Jaký je správný způsob krmení štěněte?
Pro správný růst a vývoj štěněte potřebuje správnou výživu a dostatek kalorií. Nejlepší je krmit štěně po celý den malými porcemi a v pravidelných intervalech. To znamená, že by mělo dostávat malé porce jídla každé 2-3 hodiny. Záleží také na věku a velikosti vašeho psa. Štěně může být krmeno až 4x denně, zatímco dospělí psi obvykle potřebují pouze 2 jídla denně.

Co by mělo být zahrnuto v jídelníčku štěněte?
Jídelníček štěněte by měl obsahovat vyváženou stravu s dostatečným množstvím bílkovin, sacharidů a tuků. Nejlepší je krmit štěně speciálním krmením pro štěňata, které obsahuje všechny důležité živiny pro jeho správný růst a vývoj. Můžete také přidávat pamlsky jako odměnu. Na výběr máme více kvalitních receptur vhodných pro štěňata jak malých, tak obřích plemen. 

Jak zjistit, zda je vaše štěně dobře krmeno?
Dobrým způsobem, jak zjistit, zda je vaše štěně dobře krmeno, je sledovat jeho chování a zdraví. Štěně by mělo mít dostatek energie a mělo by být aktivní. Pokud je unavené a ospalé, může to znamenat, že se mu nedostává dostatek kalorií. Na druhé straně, pokud má nadměrnou energii, může to znamenat, že je překrmené a může v budoucnu trpět obezitou.

Závěr
Výživa je klíčová pro správný růst a vývoj štěněte. Štěně by mělo být krmeno adekvátně ke svému věku i plemeni.

Pokud si nebudete jistí zda je vaše štěně ve správné kondici, pošlete nám jeho fotku a rádi pomůžeme. 

 

Níže jsme pro Vás vytvořili praktické tabulky s dávkováním granulek. Velkou roli samozřejmě hraje i typ podávaného krmiva a jedinečná fyziologie a aktivita štěněte, jak jsme již psali výše. 

86  89