Jak poznat, že psovi nesedí granule?

Jak poznáte, že psovi nesedí granule?

Pokud si všimnete následujících příznaků u svého psa, mohou to být indikátory toho, že granule mu nesedí a nejlepší bude přejít na jiné krmivo pro psy.

blog fotky  (1)

 

  • Ztráta hmotnosti
  • Nafouklý žaludek
  • Průjem
  • Zvracení
  • Zánět kůže nebo svědění
  • Změna chování (deprese nebo nadměrná aktivita)


Níže tyto příznaky rozebereme podrobněji. 

Změna chování

Jedním z nejčastějších příznaků toho, že pes granule zrovna dvakrát nemusí, je změna jeho chování. Pes může být apatický, méně hravý a méně interaktivní. Může se dokonce stát, že začne být agresivní nebo neklidný. Pokud si všimnete těchto změn, může to být způsobeno krmením nevhodnými granulemi. 

Změna chuťových preferencí

Dalším znakem, při kterém byste měli zbystřit, je změna chuťových preferencí. Může se stát, že pes začne odmítat granule, které dříve s chutí jedl. Pokud si všimnete, že pes granule nechce, zkuste i pečlivě zvážit, zda mu opravdu nesedí, či vás jen “cvičí” a snaží se zjisti, jak daleko může ve své vybíravosti dojít. 

Zažívací potíže

Pokud psovi granule nevyhovují, mohou se objevit zažívací potíže, jako jsou průjmy, zvracení, nadýmání nebo zácpa. Pokud si všimnete těchto příznaků, je důležité pečlivě zvážit složení granulí a případně změnit typ krmiva.

Kožní potíže

U některých psů se nesprávný výběr granulí projeví různými kožními potížemi. Ty mohou zahrnovat svědění, podráždění a záněty kůže. Pokud si všimnete jakýchkoli kožních potíží, je vhodné zkontrolovat složení granulí a změnit krmivo.

Změna pitného režimu

Někdy můžete nevyhovující granule objevit i skrze pitný reži vašeho psa. Může se stát, že pes bude pít více než obvykle, nebo naopak méně. Pokud si všimnete změny v množství vypité vody, je to vždy důležitý ukazatel

 

Pokud se váš pes potýká s některým z výše zmíněných přiznaků a cítíte, že je čas na změnu krmiva, napište nám. Věříme, že najdeme cestu, jak vybrat to nejlepší pro vašeho miláčka. Nicméně pokud již příznaky postoupily do vážné fáze, tak prosím neodkladně kontaktujte svého veterináře

 

Objevte granule i pro ty nejnáročnější jedlíky