Zdravé zuby a dásně u psa: Jak správně pečovat o ústní hygienu vašeho mazlíčka?

Zuby a dásně vašeho mazlíčka potřebují stejnou pozornost jako všechny ostatní části jeho těla. Zdravé zuby a dásně nejsou jen otázkou estetiky, ale také ovlivňují celkové zdraví vašeho psa. V tomto článku se dozvíte, jak správně pečovat o ústní hygienu vašeho mazlíčka a jaké jsou nejlepší způsoby, jak udržet jeho zuby a dásně v kondici.

Jak správně pečovat o ústní hygienu vašeho psa?

Prvním krokem k zajištění zdravých zubů a dásní vašeho psa je pravidelná kontrola. Pečlivě si prohlédněte zuby a dásně vašeho mazlíčka a hledejte příznaky zubního kamene, kazu, zánětu dásní nebo jiných problémů. Pokud naleznete nějaký problém, poraďte se s veterinářem.

Dalším krokem je správná výživa. Vyberte krmivo, které obsahuje živiny a vitamíny potřebné pro zdravé zuby a dásně. 

Kromě správné výživy a pravidelných kontrol je také důležité pravidelně čistit zuby vašeho psa. Existuje několik způsobů, jak to lze provést. Nejjednodušší způsob je použít speciální zubní kartáček a pastu pro psy. Tyto výrobky by se měly používat pravidelně a důsledně.

Dentální tyčinky jsou vynikajícím způsobem, jak udržet zuby a dásně vašeho psa v kondici. Naše hypoalergenní dentální tyčinky obsahují vápník, zinek, fosfor a mnoho vitamínů. Jsou šetrné k dásním a pomáhají odstraňovat plak a zubní kámen. Pejsek se na delší dobu zabaví žvýkáním a zároveň si bude čistit "tesáky". 


Dentální tyčinka šípek mediumtyčka