Pes vhodný do bytu

Aby byl pes šťastný i v bytě

Pokud žijete v bytě a uvažujete o tom, že si pořídíte psa, je důležité zvolit si plemeno, které bude pro život v bytě vhodné. Některá plemena jsou vyšlechtěna pro život venku a v bytě nebudou mít dostatek pohybu a budou se cítit nešťastně.

Mezi plemena, která jsou vhodná pro život v bytě, patří například:

  • Jorkšírský teriér: Tento malý pes je velmi aktivní a vyžaduje dostatek pohybu, ale jeho menší velikost mu umožňuje žít v bytě.
  • Bostonský teriér: Tento inteligentní a hravý pes je také vhodný pro život v bytě, pokud je mu poskytnut dostatek pohybu.
  • Jack Russel teriér: Tento malý a energický pes je velmi aktivní a potřebuje dostatek pohybu, ale jeho menší velikost mu umožňuje žít v bytě.
  • Pomeranian: Tento malý a mazlivý pes je velmi přizpůsobivý a dobře se hodí pro život v bytě.
  • Pudl: Tento inteligentní a hravý pes se dobře hodí pro život v bytě, pokud je mu poskytnut dostatek pohybu.

Pokud si pořídíte psa do bytu, je důležité, abyste mu poskyti dostatek pohybu a mentalní stimulace. To znamená chodit s ním na procházky a hrát s ním různé hry, aby se mohl vyřádit. Je také důležité, abyste se postarali o jeho správnou výživu a zdravotní péči. S vhodným plemenem a dostatkem pozornosti se váš pes bude v bytě cítit dobře a bude pro vás skvělým společníkem.

A jestli hledáte něco na zkrácení dlouhých chvil, zkuste třeba dentální tyčinky nebo himálajské žvýkací tyčky z jačího mléka. Ty se vašemu parťákovi postarají o dlouhé hodiny zábavy a navíc jejich rozžvýkaním získá i spoustu živin.