Krmení B.A.R.F. a jak si ho usnadnit

Krmení metodou B.A.R.F. (Biologically Appropriate Raw Food) spočívá v tom, že pes dostává k jídlu syrové maso, kosti a ostatní orgány, stejně jako ovoce a zeleninu. Toto krmení má být podobné tomu, co psi jedli předtím, než byli domestikováni. 

Celkově je tato metoda velmi dobrá, ale existuje několik nevýhod spojených s tímto druhem krmení:

Je náročné na čas a přípravu

Krmení metodou B.A.R.F. vyžaduje, abys si každý den připravovali psí krmivo ze syrového masa, což může být časově náročné.

Navíc musíš počítat s tím, že budeš muset kupovat větší množství syrového masa najednou a je často nutné koupit speciální velký mrazák.

Riziko infekce

Když krmíš psa syrovým masem, existuje vyšší riziko, že se pes nakazí nějakým onemocněním přenášeným z masa, jako je například salmonelóza. Je třeba dávat pozor na to, odkud maso pochází a zajistit, aby bylo dobře uchovávané a připravované, aby se snížilo riziko infekce.

Není pro každého

Krmení metodou B.A.R.F. nemusí být vhodné pro všechny psy a může být obtížné najít vhodné syrové maso pro psy s nějakými zdravotními problémy nebo pro psy s nějakými zvláštními potřebami. Navíc někteří lidé nemusí být ochotni krmit své psy syrovým masem z etických důvodů nebo z důvodu nechuti připravovat si takové jídlo. Či ze strachu, zda dávka je vyvážená.

Je důležité si uvědomit, že krmení metodou B.A.R.F. není pro každého a proto jsem tu já, abych ti nabídl buďto kompletní řady krmiv Lyopet a nebo řadu Farf. Mrazem sušený barf - nejjednodušší a nejkomplexnější barf variantu na trhu. 

  

Vyzkoušej ho i ty